Pentax K-S2: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Pentax K-S2


Summering

Vädertätad APS-C digital systemkamera med 100% sökare, utviktbar skärm, inbyggd wifi och NFC, filmning och fullständiga manuella och automatiska funktioner. AA-filtersimulator, ljusstarkt AF-system, ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(4/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Vädertätad APS-C digital systemkamera med 100% sökare, utviktbar skärm, inbyggd wifi och NFC, filmning och fullständiga manuella och automatiska funktioner. AA-filtersimulator, ljusstarkt AF-system, kompatibel med Pentax K från 1976 och framåt.

Tillverkare: Pentax
Tillverkarens produktsida

Recensioner

2016-11-29 teamnumnutdotcom

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar bra bilder och har hittills tålt en del väder, en bra pålitlig allroundkamera som är väldigt kompetent när det gäller stillbilder.
MINUS: Filmfunktionen har aldrig varit Pentax starka sida så det är det enda jag saknar (även om det finns lite småsaker att gnälla om fö.)

Pentax menyer känns lite ålderdomliga och bökiga utan pekskärm. Men det är en grymt ba kamera, kör den ute mest tack vara vädertätning och ihop med 18-135 WR-optik. Tar bra bilder och går filma med i nödfall, men man bör inte flytta kameran i några häftigare rörelser än stilla panorering på sin höjd.

Kundtjänst: Kanonbra!

Köpt hos: cyberphoto.se

Pris: 5000
Raphael Mabo
2015-06-14 FotoZ

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Skönt hus att hålla i med bra grepp, bra sökare, bra prestanda, bra bildkvalitet, många funktioner och justeringsmöjligheter, bra pris. En kamera som är lätt att tycka om, lätt att använda och tillräckligt flexibel för att svara mot många fotografers behov. Vattenpasset och den inbyggda skakreduceringen (fungerar med alla objektiv) är väldigt praktiskt och hjälpsamt.
MINUS: Saknar kontakt för trådad fjärr (trådlös finns som tillbehör, kan även styras via wifi och iOS samt Android). Saknar separat knapp för skärpedjupskontroll (RAW/FX-knappen kan ställas in att ge skärpedjup). Tar inte AA-batterier som flera av Pentax tidigare instegskameror gjort. Plast på avtryckaren istället för kromad metall. Väljs annan färg än svart så kan man inte köpa enbart huset utan måste köpa i paket med kitzoom.

En relativt kompakt och smidig kamera som är fulladdad med funktioner och framförallt vädertätad med en väldigt fin sökare.

Autofokusen är känsliig i lågt ljus, snabb och verkar tillförlitlig, det är enkelt att manuellt välja AF-punkt med 4-vägsknapparna på baksidan.

Ljusmätningen är samma som i Pentax K-5 och fungerar bra i de flesta situationer. Möjlighet till centrumvägd och spotmätning finns, men jag har inte känt behovet riktigt. Mätningen kan kopplas till vald fokuspunkt eller vara frikopplad. För ökat dynamikomfång så har kamera högdager och skuggkorrigering, detta kan ställas in på automatik så det appliceras vid behov. Det går även att ställa in för särskild HDR-fotografering, då tar kameran tre bilder i följd med olika exponeringsinställning och kombinerar dem till en bild. Detta för JPEG.

Kameran har flera olika lägen för bildton och dessa kan även justeras för att passa individuell smak - kontrast, färgmättnad, skärpa/texturskärpa, hög- och lågdagermängd och kontrast kan justeras för de förinställda bildtonlägena. Scenlägen och bildlägen passar nybörjaren bra, men kameran har även exponeringslägen som ger mer kontroll. Själv är jag förtjust i Pentax HyperProgram, - rör jag bländaren så är det Av, rör jag tiden så är jag i Tv, rör jag inget så är jag i P, och den byter emellan beroende på vilken av de två inmatningshjulen som jag rör.

Bildkvaliteten är bra med många detaljer, fina och naturliga färger. Jag har hittills mest kört RAW och JPEG, och för JPEG läget naturlig bildton - från fabrik är ljus bildton inställd, jag tycker den ger för mycket kontrast för min smak (detta kan enkelt justeras genom att justera ner kontrasten för ljus eller välja annan bildton). Trots mängden Mp så är brusnivån låg, jag har dock inte använt högre ISO än 3 200. Jag har ställt in DNG som RAW-format, detta fungerar utmärkt med Macens inbygga RAW-bearbetning (Apple Bilder, iPhoto, Aperture m. fl.).

Huset är gjort i aluminium och överdragen med plastkomposit. Jag tycker texturen och materialen känns väldigt bra och skönt att hålla i, handgreppet är förnämligt och det är lätt att nå kamerans knappar och rattar.

Den medföljande standardzoomen 18-50 f/4-5.6 är vädertätad, väldigt liten och kompakt, och har en tyst och snabb inbyggd autofokusmotor. Bildkvaliteten från kitzoomen kan jag inte uttala mig om då jag mest har kört med mitt DA 17-70 f/4 AL SDM...

Jag har inte provat filmfunktionen än, det är en funktion som inte intresserar mig särskilt mycket och därför ger jag inget omdöme om K-S2 som filmkamera.

WIfi och NFC-funktionerna har jag inte testat än.

Sammantaget så är jag väldigt nöjd och detta känns helt klart som en uppgradering både från min lilla K-x och från klassikern K10D, den lyckas kombinera mycket av flexibiliteten och kvaliteten hos en kamera för avancerade entusiaster, med det mindre formatet och användarvänligheten hos en nybörjarkamera.

Liknande produkter: Pentax K-5, K-3, K-S1

Pris: 7495

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
FotoZ 2015-06-14 19:08:53
K.Mikael 2016-04-25 22:42:38
Daniel6789 2016-07-10 13:45:17
erilin 2016-11-26 14:42:51
teamnumnutdotcom 2016-11-29 18:17:32
Plevisson 2017-06-28 19:13:17


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS