59 buketter från min trädgård och lite till: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Böcker & Tidningar > Bildböcker > 59 buketter från min trädgård och lite till
Recension / Test / Priser / Fakta

59 buketter från min trädgård och lite till


Summering

Under ett år plockar Denise Grünstein buketter av olika blommor i sin egen trädgård. I boken berättar hon i ord om blomstren, trädgårdsodling och fotografering. Och framför allt: Massor av bilder på ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Under ett år plockar Denise Grünstein buketter av olika blommor i sin egen trädgård. I boken berättar hon i ord om blomstren, trädgårdsodling och fotografering. Och framför allt: Massor av bilder på buketterna, bilder från olika miljöer i trädgården och detaljer. Konstnärligt raffinerat, men också lättsamt och skenbart enkelt. Bilderna karakteriseras oftast av kort skärpedjup och genomtänkta och kraftfulla färgkombinationer.

Recensioner

Lars Nordström
2009-04-28 Lars Nordström
PLUS: Romantiskt, kreativt, njutbart.
MINUS: Kapitlet om hur hon går till väga med fotografering är väldigt kortfattad. Skulle vara kul att veta lite mer om inspirationskällor.

Jag är inte ett jota intresserad av trädgårdsmästeri. Men nu undrar jag om jag inte är på väg att bli. Nå, nu kanske det är dags att sakta i backarna, men Denise Grünsteins bok är en sådan fröjd för ögat och själen att jag inser att det där med blomsterodlingar och att göra buketter, men framför allt bara att njuta av växtligheten med ögonen, är rätt underbart.
Någon recensent jämförde Grünsteins bilder med Hitchcocks filmer. Där finns en magisk underton som gör att blomsterbilden växer till något större, med ett stråk av både film, men framför allt med reminicenser ur konsthistorien. Här kan man fröjdas åt ljusspel och färger och mönster som hämtade ur en renässansmålning. Men jag associerar även till det romantiska fototrenderna under 1800-talet, piktorialismen. I litteraturförteckningen räknas den tjeckiske fotografen Jan Sudek upp som källa. Soft, romantiskt utan att vara sötsliskigt. Snarare lite kallt som i en Hitchcockfilm. Självklart spelar det in att hon ägnat sig åt sofistikerat modefotografi också.
Denise Grünstein beskriver i boken både hur det gått till att ordna buketterna samt lite om hur hon fotat dem. Texten är rakt på sak och upplagd som en dagbok. Trevlig läsning, men framför allt annat är det den finstämda bilderna som gör boken till en pärla i bokhyllan.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS