Fotofestival

FestivalheaderKNYTPUNKTEN – STRÖMSHOLM
8 oktober 2016

Möt tre av Sveriges bästa fotografer!
Tre helt olika bildstilar, formspråk och motivområden.

Bildgruppen Prisma inbjuder till en inspirerande dag för dig som är foto och bildintresserad. Möt våra tre gästande fotografer, se deras bilder och hör deras berättelser. Föreläsningar, bildspel, boksigneringar och bildutställningar, allt i en inspirerande hästmiljö.

MAJA KRISTIN NYLANDERmaja_nylander
Fotografen som i sina försök att förstå världen skapat en helt egen bildvärld. Den kan vara drömsk och sagolik men också politisk och ifrågasättande som i aktuella Vi är romer eller Syskon. Vi får möta bilder från hennes självbiografiska serier och höra henne berätta om varför och hur hon skapar sina bilder och även hur hon blandar olika fotografiska tekniker för att uppnå den känsla i bilden som hon eftersträvar. Verkar i Göteborg, har sina rötter i Kolbäckstrakten.
ANDERS PETERSENAnders Petersen
Kanske Sveriges internationellt mest kända fotograf idag. Dokumentärfotograf med stort fokus på människor och miljöer bortom de glättiga fasaderna. Förvaltar bildspråket från vännen Christer Strömholm. Fotograferar nästan uteslutande i svartvitt. Är en fascinerande föreläsare som tar dig med på en resa mycket nära sina motiv. Har publicerat en mängd böcker. Mörkrummet i Stockholm.
Anders-GeidemarkANDERS GEIDEMARK
Otroligt duktig och inspirerande naturfotograf. Författare till flera böcker, fantastiska bildspel, grafisk formgivare, föreläsare, fotolärare och redaktör för tidskriften Natur & Foto. En naturfotograf som verkat i 40 år. I hans föreläsning möter vi bilder och berättelser från alla dessa år. Bosatt i Hallstahammar.

KÖP BILJETTER!

Karta över området

Se & Fotografera

Program

Programblad

 Biljetter kan också köpas på Hallstahammars bibliotek samt Bokhandeln i Hallstahammar.

Mer om föreläsarna – med projektledarens personliga ord

Medarrangörer


Bildgruppen Prisma © 2014