Kowa super 66: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Kameror > Mellanformat > Kowa super 66
Recension / Test / Priser / Fakta

Kowa super 66


Summering

Mellanformatare med egen produktlinje som ej tillverkas längre. Kultstatus.



Betyg


(4/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Mellanformatare med egen produktlinje som ej tillverkas längre. Kultstatus.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Tony Larsson
2016-01-10 Tony D300
PLUS: Fantastiskt att de funkar efter alla år, är man försiktig så lär de hålla lika många år till minst. Känslan..... man måste prova själv.
MINUS: tunga, otympliga, svårt med byte av objektiv innan man lär sig

Ett roligt system, dock finns den inte i ett överflöd på köp/sälj sajter. Har en kowa/six som tuffar på, nu senast införskaffade jag mig en super 66, säljaren hade inte bra koll på vad som såldes, köpte lite grisen i säcken, ljusläcka (förmodligen) ett objektiv med lite ärjningar... men det är en gammal kamera och skulle naturligtvis krävt att personen skulle tagit reda på detta innan jag köpte kameran....
Markus Johansson
2014-08-28 oyegie
PLUS: Byggd som en stridsvagn,centralslutare = blixt vid alla slutartider,modulär,ej batteriberoende.
MINUS: Bara 500 dels sekund snabbaste slutartid,saknar B-läge,ingen mattskiva med microprisma på min modell,verkar omöjligt att få tag på tillbehör,låter en del när spegeln fälls upp.

En bra fattigmans-hasselblad.

Pris: 7000
2005-03-13 HansO
PLUS: Mycket ljusstark sökare. Bra optik.Man slipper kassettlock typ H-blad. Stort system. Mycket driftsäker. Blixt-synk på alla tider.
MINUS: Någt tung som handkamera.Lite krånglig vid objektivbyte, innan man är van.

Jag passar på med att ge en kort beskrivning av systemet eftersom det är rellativt okänt i Sverige. Det fins tre olika kameror i detta system: KOWA/SIX, KOWA/SIX MM och KOWA SUPER 66. De två förstnämnda har fast filmmagasin. MM-versionen har uppfälbar spegel samt möjlighet till dubbelexponeringar. Super 66:an har utbytbart filmmagasin. Det ser annorlunda ut än på andra kameror av denna typ. Det har formen av ett L. Luckslutaren sitter på magasinet. Man behöver alltså inget kasettlock typ Hasselblad. Handhavandet blir därför mycket enkelt.

Det fins objektiv från 19mm fisch-eye till 500mm tele som har en 2x konwerter. Vidare fins 5-6 olika sökare, 2 av dom har mätare. Mattskivor fins många typer. Magasinen tar både 120 och 220-film.

Själv har jag använt Kowa sedan 1977 då jag köpte min första, som var en KOWA/SIX. Ett år senare köpte jag en SUPER66. Den använder jag flitigt än idag. Vid detta laget har den varit med om en hel del. Har använt den mycket i fuktiga miljöer, typ kajak, segelkanot. För ett par år sedan byttes ljustätningarna ut i magasinen. En och annan slutare har servats genom åren. Efter 27 år så fungerar den precis lika bra som den gjorde första dan. I min utrustning ingår 4/40mm, 3,5/55mm, 5,6/110mm, 5,6/250mm, 2x teleconverter (egentligen framtaget för för 500-telet men fungerar bra även till 250), mellanringar 3st, prismasök, pluss en del annat smått&gått. Allt är av god kvallitet.

Köpt hos: Gunnar Olssons foto i Stockholm
eva lundh
2003-04-05 Liza
PLUS: Lättarbetad, ganska slimmad och kultkul
MINUS: Svårt att hitta tillbehör i Sverige, helt egen objektivfattning och bakstycksfattning.

Kul att jobba med och inte lika stor som förlagan HBL. I B+ skick trots 25-30 år på nacken och packad med finesser.

Köpt hos: ebay

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
HansO 2005-03-16 21:59:38
ulfc 2007-04-25 17:34:13
oyegie 2014-03-24 22:46:56


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS