Sony SEL90M28G FE 90 mm f2,8 Macro G OSS: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Objektiv > Fasta objektiv > Sony SEL90M28G FE 90 mm f2,8 Macro G OSS
Recension / Test / Priser / Fakta

Sony SEL90M28G FE 90 mm f2,8 Macro G OSS


Summering

Det första medellånga telemakroobjektivet med E-fattning med inbyggd bildstabilisering ger suverän G-objektivskvalitet: mycket hög upplösning vid upp till 1:1 förstoring plus vacker bakgrundsbokeh ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Det första medellånga telemakroobjektivet med E-fattning med inbyggd bildstabilisering ger suverän G-objektivskvalitet: mycket hög upplösning vid upp till 1:1 förstoring plus vacker bakgrundsbokeh när du vill, till och med när du fotograferar med handhållen kamera. En flytande fokusmekanism ger genomgående suveräna optiska prestanda vid alla fokuseringsavstånd.

Objektivet är avsett för småbildsformat såväl som för APS-C.


G-objektivets hyllade bakgrundsbokeh:

Vacker bakgrundsbokeh är synonymt med G-objektiv, och det kan verkligen få motivet att sticka ut. Varje objektiv kalibreras individuellt och det ger garanterat optimal kompensation för sfärisk aberration. Det ger jämna konturer utan ett spår av ful oönskad oskärpa. Niobladig cirkelformad bländare bidrar även till ursnygg bokeh.


Genomgående skärpa i bilderna från makro till oändlighet:

Makroobjektiv används ofta för en mängd olika fokuseringsavstånd. Därför har en flytande fokuseringsmekanism implementerats som ger optimal dämpning av närbildsaberration. Det flytande fokussystemet ger ett mindre objektiv samtidigt som enastående skärpa upprätthålls över hela bildområdet, från oändlighet till närgränsen.


Precis och tyst skärpa för stillbild och film:

Två fokusgrupper i en flytande skärpekonfiguration drivs av ett nyskapande DDSSM-system (Direct Drive Super Sonic wave Motor) som ger jämn och exakt positionering av de relativt tunga linser som möjliggör makroförstoring i fullformat. Det här systemet är anmärkningsvärt tyst. Det är därför perfekt för filminspelning och fotografering av djur och insekter.


Skarpa och tydliga bilder utan stativ:

Trots att stativ ofta anses nödvändigt för att få skarpa makrofoton gör bildstabiliseringstekniken inbyggd optisk SteadyShot (OSS) att du kan ta skarpa makrobilder utan stativ. Den tunga stabiliseringslinsen drivs av en följsam linjär motor för snabb, exakt stabilisering.


Snabb växling mellan automatisk/manuell skärpa:

Om du måste flytta ögat från sökaren för att växla mellan automatisk och manuell skärpa missar du troligen fototillfället. På det här objektivet kan skärperingen, där handen normalt vilar medan du filmar, enkelt skjutas fram och tillbaka för att växla mellan manuell skärpeinställning och autofokus. Halkfri yta ger pålitlig drift.


Skärpelås när du behöver det som mest:

När du trycker på skärpeknappen på objektivhuset låser du skärpan direkt vid aktuell inställning tills knappen släpps upp igen. Du kan även använda skärpeknappen till att låsa skärpan när du fotograferar i läget kontinuerlig autofokus.


Välj fokuseringsområde för snabbare autofokus:

Inställningen för begränsning av fokuseringsområde kan ställas in på närliggande eller avlägsen skärpeinställning, beroende på motivet. Det begränsar fokusintervallet och maximerar autofokushastigheten. Alternativen är ∞ ~ 0,5 meter för skärpeinställning på avlägsna motiv, 0,5 ~ 0,28 meter för skärpeinställning på närliggande motiv, och FULL för fullständigt skärpeintervall.


Kom nära och håll avståndet:

Det här objektivets medellånga telebrännvidd ger makroförstoring från optimalt avstånd. Det gör att du lättare kan ta imponerande makrobilder av insekter och andra motiv som det är svårt att komma riktigt nära.


Inre fokuseringsmekanism för bättre hantering:

I konstruktioner med inre skärpeinställning rör sig endast de interna objektivelementen när skärpan ställs in. Det gör att objektivets totala längd inte påverkas. Förutom att det underlättar hanteringen ger det snabbare autofokus och kortare minsta närgräns. Filtergängan på objektivets framkant roterar inte, vilket är praktiskt när du använder ett polariserande filter.


Utmärkt för både filmer och stillbilder:

På vissa sätt är kraven högre på objektivet när det gäller film än för stillbilder. Sony gör det där lilla extra för att säkerställa att objektiv som ska användas med kameror med videofunktioner har de prestanda som krävs. Minimala brännviddsförändringar och tyst drift, är till exempel nödvändiga vid videoinspelning.


Tillförlitlig och enkelt i alla förhållanden:

Tillförlitlig hantering i en mängd olika förhållanden tack vare en design som förhindrar att damm och fukt tränger in i objektivet.

Tillverkarens produktsida

Produktdata

Produktdata i samarbete med Prisjakt.nu

Allmänt:
  • Konstruktion: Fast
  • Objektivtyp: Tele, Macro
Autofokus:
  • Autofokus-stöd: Ja
    • Inbyggd autofokus-motor: Ultraljudsmotor
  • Intern fokusering: Ja
Bildegenskaper:
  • Avbildningsskala (1:x): Ja
  • Bildstabilisator: Ja
  • Brännvidd (fysisk): 90 till 90 mm
  • Max bländaröppning (vidvinkel-tele): 2.8 till 2.8
  • Max närgräns (vidvinkel-tele): 0.28 till 0.28 m
Dimensioner:
  • Diameter: 79 mm
  • Längd: 130.5 mm
  • Produktvikt: 602 g
Funktioner:
  • Allvädersskydd (damm/fukttålig): Ja
  • Stativfäste: Nej
Kompatibilitet:
  • Filtergänga: Ja
    • Filterdiameter: 62 mm
  • Format: Fullformat (35mm)
  • System: Sony A (Alpha)
Övrigt:
  • Lanseringsår: 2015
  • Motljusskydd (medföljande/inbyggt): Ja
Länkar:

Recensioner

Michael Johansson
2016-07-24 Michael Johansson
PLUS: Innerfokusering, begränsare av arbetsområden samt enkel omkoppling av AF/MF med ring eller knapp. Bildstabilisering.
MINUS: ?

Jag har nu haft detta objektiv snart ett år och det har fått följa med på ett par längre semesterresor. Det har snabbt blivit ett favoritobjektiv genom sin smidiga funktonalitet med i-/urkoppling av AF, bildstabilisering och arbetsområdesbegränsning. Dessutom har det innerfokusering som gör att objektivet inte ändrar fysisk längd vid fokusering.

Bildkvalitén är enastående med vacker bokeh på de större bländarna och riktigt bra skärpa.

Liknande produkter: Sony SAL 2,8/100 macro

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 10490

Prisjämförelse

Prisjämförelse i samabete med Prisjakt.nu

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
nicholaslarsson 2015-08-23 20:52:30
cripp02 2015-11-27 17:27:31
jhsw 2016-03-27 10:32:12
vecmeister 2017-02-12 14:52:58
Cai_Denny 2019-01-08 17:24:45
MVPernula 2019-06-10 10:16:47
NicklasJ 2019-06-10 22:59:10
GerleH 2019-09-23 18:06:33
sungamklaf 2020-04-07 13:00:01
nilslennart 2022-12-07 05:34:29


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS