Canon EOS 1D Mark III: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Kameror > Digitala systemkameror > Canon EOS 1D Mark III
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon EOS 1D Mark III


Summering

- 10 Mpixel och 10 bilder per sekund
- 3" LCD-skärm med live view
- Förbättrad autofokus
- ISO 100-3200, expanderbart till ISO 50-6400
- Dubbla DIGIC III-processorer för att ta hand om de 100 ...

Läs mer


Betyg


(4.87/5)
(4.37/5)
(5/5)
(baserat på 30 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

- 10 Mpixel och 10 bilder per sekund
- 3" LCD-skärm med live view
- Förbättrad autofokus
- ISO 100-3200, expanderbart till ISO 50-6400
- Dubbla DIGIC III-processorer för att ta hand om de 100 Megapixel per sekund som kameran kan mata på med.
- 110 bilders buffert (JPEG), alternativt 30 RAW-bilder
- 14 bitars färgdjup
- Nytt menysystem med bl a 57 customfunktioner
- 0,2 sekunders uppstartstid
- Blixtsynk på 1/300s
- Nytt batteri, smidigare och lättare. Ca 2200 bilder / laddning
- Slutaren testad för 300000 bilder!
- Antidamm-funktion: Ett glas framför lågpassfiltret vibrerar bort damm, ytan är dessutom antistatbehandlad.
- AF micro-adjustment, möjlighet att finjustera fokus för 20 olika objektiv. Bra om någon optik skulle felfokusera, så slipper man skicka kameran på service.
Källa:
www.cyberphoto.se

Tillverkare: Canon
Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 3 Nästa 
Janne Nilson
2017-05-18 janne68nilson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Suverän kamera
MINUS: Kanske att bakre displayen har rätt dålig upplösning men det är jubegentligen Histogramnet man tittar på o det syns utan problem.

En kanonkamera för sportfoto mm. Presterar riktigt bra trots att den har några år på nacken. Perfekt komplement till min 5D mkII.
Vilken otrolig känsla... 😊 Känns att det är ett proffshus när slutaren går, känns o låter riktigt genuint. Man får ju "ståpäls"
Lasse Jansson
2016-05-19 Fotbollslasse

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Pålitligt arbetsredskap, "snygga" bildfiler
MINUS: Något lågupplöst med dagens mått, grumlig bakre display

Kanske onödigt att skriva en recension för ett så pass ålderdomligt kamerahus. 2007, kamerans lanseringsår, är onekligen länge sedan. Jag gör det i alla fall då jag under 4 år haft stor nytta och glädje av huset och någon i samma sits som jag var 2012 kan ha utbyte av en recension.
Under några år fotade jag sport med min instegskamera Canon 50D. Jag ville utveckla mig men var också grymt nyfiken på vad något av Canons proffshus hade att erbjuda. 1D Mark III är inte högupplöst men för webbpublicering har inte detta varit begränsande en enda gång under 4 år. Fokusen är definitivt träffsäkrare än på t.ex. 50D. Den något märkliga sensorstorleken APS-H ger bilder med mer karaktär åt "fullformat" än åt APS-C vilket är en himla tur. Faktum är att jag tycker bilderna i RAW-format många gånger är "snyggare" en bildfilerna ur min 5D Mark II.
Efter nära 100 000 bilder med 1D Mark III kan jag konstatera att det är ett verkligt arbetsredskap. Knappar, grepp och reglage är gjorda för att hålla i och fingra på. Min 7D Mark II är fippligare och inte alls lika ergonomisk. Är man nyfiken på ett äkta proffshus kan detta vara ett billigt alternativ för att utforska den delen av fotovärlden. Modellen är idag avsevärt billigare på begagnatmarknaden än när jag köpte det.
En av få begränsningar för mig har varit att kameran inte går högre än ISO 3200. Det utökade läget till ISO 6400 är bara att glömma, det blir tyvärr alldeles för brusigt. Inomhussport i hallar som kräver mer än ISO 3200 har jag löst med ett annat hus (7D Mark II). Det är ändå så att jag föredrar min gamla 1D Mark III så fort jag kommer utomhus och får fota t.ex. fotboll.
Bildfilerna är inte särskilt tunga och som nämnts så har jag aldrig tyckt att det inte gått att räta upp och beskära för webbpublicering i t.ex. 2048x1365-storlek.

Pris: 11000
2014-10-12 mraros69

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabbheten, AF, Solid batteritid och bildkvaliteten
MINUS: 10 megapixlar går ej att beskära hårt

Hade en Canon 5D Mark ii samt en 7D som jag sålt! På 5D var autofokus så slö, den passade inte mitt fotande! 7D var helt okej men gick inte att cropa bilderna speciellt mycket! Därför tog jag klivet till 1D Mark iii och kan inte vara mer än nöjd med allt som kameran presterar! Jag kan bara rekomedera denna kamera, trots att den har några år på nacken!

Liknande produkter: Canon 1Ds ii och ii
2014-06-15 DanneBj

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Focuskontroll, speed, proffskänsla rakt igenom, pris, batteritid.
MINUS: Lite få pixlar om man vill beskära riktigt hårt

Äntligen hittat hem :) Min 5d mark I och dess focus var sämst på fartiga sportbilder. Testade en 7d men det saknades något som är svårt att förklara om man provat fullformat. Men med denna så är saken biff även om jag fått offra fullformatet till 1.3x crop. Den smattar som en kulspruta och focus träffar precis där man siktar. Till det priset finns inget bättre idag! I love it!

Liknande produkter: Canon 5d Mark I, Canon 7D

Pris: 6000
Christian Strandberg
2014-04-23 Chri Strandberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabbheten, bildkvalitén, ISO-egenskaperna.
MINUS: Hittar inget negativt.

Otroligt bra kamera, även idag 2014. Sålde min 5D mark II pga av dess slöa AF. Jag var dock rädd att missa fullformatarens härliga ISO-egenskaper. Sen tar det emot att gå från 21 megapixlar ner till 10. Trodde jag. Herrejösses vilka fina bilder. Höga ISO är inga problem. Dessutom får jag en galet snabb kamera som ger mig fler användningsmöjligheter. Hittade dessutom ett fint exemplar som endast gått 5700 exponeringar. Jag kan varmt rekommendera detta kamerahus!

Liknande produkter: Canon 1D mark II, Canon 1D mark IV, Canon 1DS mark II, Canon 1DS mark III.

Pris: 7300
2013-03-27 Scratchen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabbhet, solid, byggkvalitet, sökaren, AF
MINUS: Skärmen, vikten

Min är nog sista serien som tillverkades, september 2009 (OX09..) alltså en månad innan 1D Mark IV blev officiell.

Snabb som attans! Kort black-out-tid, 10 b/s, AF.
Byggd för att hålla, det märks. Dock är den tung, och med ett tung tele, ja då vill det till att man orkar och/eller har bra stativ.
Är imponerad över batteriet, 2200 bilder på en laddning. Behöver man 2 batterier? Laddas dessutom på ca 2h.

Bytte från en 7D. Visst, den här har lägre upplösning. Men bilderna tilltalar mig på ett helt annat sätt. Det ser renare ut! Bättre och lägre brus helt enkelt. Fint dynamiskt omfång.

Dock är skärmen lite av en besvikelse när man haft 7D innan. 230 000 pixlar på 3" ger låg upplösning.

Tillägg 2013-04-08:
Har nu haft 1D3an och hunnit fotografera med den ett tag. Jag vill återigen poängtera - vilket steg upp från 7D detta faktiskt är! Jag var helt klart nöjd med bilderna som min 7D levererade, men bilderna från denna är i en helt annan klass. Varje gång jag öppnar Lightroom så drar man på smilbanden, bilderna ser ljusår bättre ut i mina ögon.
Det dynamiska omfånget gör att redigeringsmöjligheterna är mycket större, trots (eller kanske tack vare) 8MP mindre. Bruset är mer lätthanterligt, det är mer korn än färgblaffor.
Skärpan på pixelnivå är mycket högre. Jag fotograferar främst fågel och var rädd för att jag inte skulle kunna beskära lika mycket som innan, men sanningen är den att jag nu kan beskära lite hårdare. 7D:s bilder var absolut inte lika skarpa på pixelnivå och klarade därför sällan en 100% beskärning, men det gör bildfilerna från 1D3:an.

Liknande produkter: 7D, 1D Mark IV

Köpt hos: Privat
Victor Frosteryd
2012-12-18 vFrost

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Solid 10bp/s Fint brus Går att använda som hammare om tillfälle ges ;)
MINUS: Tung Skärmen kunde varit bättre, nyare kameror har mycket bättre färger och skärpa.

Vilket monster! Tung, klumpig och inte allt för hög megapixelantal idag. Men ändå en kamera som tar grymma bilder och läskigt snabbt.

Hade en bra upplevelse med mitt exemplar även om det inte var alltför långvarigt. Bytte i förmån för en Canon 5D Mark II och vill man veta vilken av dessa man ska köpa så beror det mycket på vad man ska fota. Är det sport i regn och rusk är det 1Dn som gäller, för porträtt och studio skulle jag välja 5D Mark II.

Hursomhelst så är detta en grym kamera med fint brus som inte är alltför dyr begagnad i nuläget. En riktigt stridsvagn som inte ger upp före dig.

Liknande produkter: Canon 7D
1D Mark II

Kundtjänst: Nope

Pris: 8500
Sven Thunell
2011-01-15 Umeflippen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliteten, Inställningsmöjligheterna, byggkvaliteten.
MINUS: Inga än så länge.

Jag fick för mig att byta min 50d mot en 1d mark III efter förra vårens valsafari. Snålblåst och regn i fyra timmar gjorde att ett av fyra 50d hus i sällskapet dog (tillfälligt). Vatten i mikrobrytaren mellan batterigreppet och kamerahuset var boven. Turligt nog gick det att torka ut.

Jag förväntade mig något bättre autofokus och lite bättre bildkvalitet, förutom en mycket tåligare kamera.

Jag blev ordentligt överraskad över hur mycket bättre bildkvaliteten är. Det är en helt annan färgåtergivning med mycket bättre detaljer i mörka områden. Inga ränder vid iso 3200 och 6400 och betydligt lägre brus.

Mitt 70-200 2.8/f IS som var ganska oskarpt vid f/2.8 och 200 mm blev helt plötsligt skarpt. 24-105 är nu skarpare än någonsin.

Autofokusen fungerar perfekt. Jag märker inget av de problem som beskrivits av andra. Iofs har jag ett sent serienummer på kamerahuset och enligt Canon ska det inte ha några problem.

Inställningsmöjligheterna är underbara. 2 knapptryckningar för att ställa in egen vitbalans är bara en av det många lättåtkomliga funktioner som finns.

Helt enkelt ett fantastiskt kamerahus.

Liknande produkter: 10d, 50d

Köpt hos: Begagnat

Pris: 15500
2010-12-20 Jhns

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb och robust ( tror jag). Inlämnad på service efter fall från 40 cm ned i betonggolv.
MINUS: Skärmen på kameran.

Efter att ha fotat med kameran under 6 månader tycker jag att det ärt dax att skriva en recension. Kamerans autofokus är snabb och exakt dock är skärmen på baksidan för dålig i vissa samanhang för att dra upp och se om skärpan blev där man ville.
Kan låta lite motsägelsefullt mot första meningen men ibland tvekar man om det blev en bra bild eller om man misslyckades. 10 Mpixel är kanske lite i underkant med dagens krav speciellt om man skall beskära kraftigt i bilden. Detta gäller speciellt på fågelbilder.
Kameran låter som en kulspruta så den är inte diskret.
Fick tillbaka kameran , det gick att laga men billigt blev det inte. Tur att försäkringen som är dyr täckte skadan.
Både försäkringsbolag och service verkstaden skötte sig exemplariskt.

Liknande produkter: Canon EOS 1D Mark IV

Kundtjänst: Jag har precis lämnat in den på service. Det kan bli anledning att återkomma i detta ärende. Error 99 efter fritt fall till mark.

Köpt hos: Swefo
Torvald Netterby
2010-08-23 torre

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Vikten, greppet, displayen, hanteringen, customisering
MINUS: Svårt att nå "pinnen" från vertikalläget.

Äntligen har jag hittat rätt. Hade en 5D som gav underbara bilder men som var för långsam för mitt användningsområde. dessutom är färgbalansen i LCDn tyvärr lite underlig på 5D. Behövde dessutom längre räckvidd än med FF. Perfekt kompromiss i formatet för det i mitt tycke. Relativt rena bilder på 1600. Snabb fokus och framförallt genomsyras hela huset av kvalitet. Har tidigare varit rädd för att skaffa en så stor kamera men den väger inte så mycket mer än 5D med batterigrepp. Sökaren ger en klar bild med mycket information. Laddningen på batteriet verkar hålla i evighet. Displayen är kanske inte i klass med Nikons bästa men jämfört med tidigare Canonmodeller mycket bra. Rekommenderas starkt även för en amatör!

Liknande produkter: 5D

Kundtjänst: Mattssons i Lund gav mig den hjälp jag behövde

Köpt hos: Mattssons i Lund

Pris: 16999
1 2 3 Nästa 

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 22 Nästa 
1 2 3 ... 22 Nästa 

Ägare

1 2 3 ... 10 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
PIER RYNBÄCK 2007-05-01 23:08:44
careface 2007-05-07 00:52:54
brybjörnen 2007-05-07 00:53:06
Omar 2007-05-30 04:50:57
Torleif 2007-06-01 20:24:10
rdb 2007-06-05 09:20:13
lucem.ferre 2007-06-05 21:46:36
Lindbranch.com 2007-06-12 16:10:54
rogge 2007-06-12 22:50:51
Swano 2007-06-13 12:32:51
Lars_Ö 2007-06-13 21:10:06
Ahr 2007-06-14 10:30:33
micke80 2007-06-16 11:25:51
hansfahlin 2007-07-04 22:23:25
Eriksson_Magnus 2007-07-10 11:54:00
rta 2007-07-16 22:14:02
NalliZ 2007-07-17 16:31:28
herne 2007-07-18 07:08:49
Guss 2007-07-18 14:24:50
allseeingeye 2007-07-24 14:13:48
PhotoJoe 2007-08-03 16:57:51
Royne 2007-08-06 19:30:32
TBStoor 2007-08-10 15:21:03
kzr63g 2007-08-15 20:01:26
irri 2007-08-16 21:10:18
frappe 2007-08-18 16:09:31
1 2 3 ... 10 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS