Annons

Utrustning från Japan

Produkter
(logga in för att koppla)

younso

Aktiv medlem
har en kompis som skall till Japan till hösten. Hur är priserna på Sony utrustning jmf med Sverige? Är det någon ide? Finns det någon bra webbsida att titta på?
 

LinusT

Medlem
På grund av att den japanska valutan yen är stark mot kronan nu så går det inte att göra några större fynd tyvärr. Dock går det att spara hundralappar på tillbehör som filter och så vidare.

För hemsidor rekommenderar jag:

www.biccamera.com

www.yodobashi.com

Dessa affärer finns på flera platser i Tokyo och Osaka om det är dit din kompis ska. De brukar även ha begagnade kamerahus och objektiv till hyfsade priser. I de mindre städerna finns det bara mindre butiker som är betydligt svårare att hitta.
 

apersson850

Aktiv medlem
Senast jag köpte något i Japan (BIC Camera, Nishi-Shinjuku) kostade det 8800 där. Priset hemma för samma pryl är 12300 (Scandinavian Photo).

I Japan gör de flesta nuförtiden avdrag för momsen (8%) direkt i butiken. Kvittot klamras i passet, som du måste ha med när du handlar, och om de frågar ska du visa upp att du faktiskt exporterar prylen när du passerar tullen. Men de brukar inte fråga.

När det gäller sortering hade de rätt mycket där. Till och med en Canon EOS 1V, alltså Canons sista proffskamera för film. Den är det inte många handlare som har hemma på andra ställen. I Shinjuku har BIC dessutom en affär på varje sida om Shinjuku station, så det finns att välja på.
 

MagnusG

Aktiv medlem
Du kan alltid använda en japansk site för prissökning, den kan iaf ge en fingervisning om nivån:
http://kakaku.com/

Min favorit bland butikerna har varit fujiya camera i nakano, som är en förort till tokyo, främst för att de utöver vettiga priser även har rätt mycket begagnat.

Tidigare brukade sony och panasonic leverera sina kameror på japanska marknaden med ett rätt begränsat språkutbud i kamerorna, dvs bara japanska. Kan vara värt att stämma av att det går att välja språk innan inköp.
 

DonThomaso84

Aktiv medlem
Var i Tokyo i april, inne på bland annat Yodobashi i Ahihabara och många lite mindre inriktade på begagnat och analogt.

Nypriserna kan du ju som sagt kolla upp, det är billigare än i Sverige men generellt ingen jättestor skillnad. Begagnat finns ett stort utbud av alla årgångar, men det är mindre och specialiserade butiker om vi pratar analogt.

Mest imponerande tyckte jag utbudet var, både nytt och begagnat. Jag fotograferar med Pentax och Fujifilm, och på Yodobashi-butiken i Akihabara fanns full-range för båda system, t.ex. Pentax DA* 560mm, alla Limited-objektiv i specialmontrar, 645Z... på Fuji fanns GFX, alla objektiv.. allting var framme för att testa och känna på.
 

martinot

Aktiv medlem
Kan hålla med om att Yodobashi är en riktigt bra start. Finns på flera ställen i Tokyo (har handlat både i Akihabara och i huvudbutiken i Shinjuku). Bra service, och kan dra av mervärdesskatten (Tax Free).

Ett annat bra alternativ/komplement, om man vill spara tid och vet vad man vill ha, är att beställa i förväg på nätet och ange leveransadressen till hotellet där man bor (har själv beställt flera paket från Amazon.co.jp till Park Hyatt i Tokyo, och det har fungerat absolut klockrent).
 
ANNONS